Jeg har valgt at have 5 børn som privat børnepasser; men det er ikke hver dag, der er 5 børn af gangen. Der er altid én, der lige er stoppet og vi venter på et nyt barn, eller én der skal til svømning eller lægen eller bare holder en dejlig fridag. Så for at sikre, der altid er én eller to at lege med, – har jeg en oplevelsen af at dette antal passer godt i min pasningsordning. Børnene har stor gavn og glæde af hinanden i sådan en lille intim flok og glæder sig dagligt til at se hinanden. De store glæder sig over at være store og kunne hjælpe de små, og omvendt, de små beundrer og kopierer de store.Her hjælper Ronja f.eks Hector med hans juledekoration. Hun ved lige hvordan sådan en sættes sammen 🙂 

“Hej Drude,
 Hermed en kæmpe anbefaling til dig for dit store arbejde med 5 børn. Vi som forældre er trygge ved, at vores datter går i privat dagpleje hos dig, da vi kan mærke på hende at hun stor trives i alle sammenhænge og har udviklet sig siden hun begyndte hos dig. Vi som forældre er endvidere trygge når vi afleverer hende, da vi følger med på Facebook og kan se at alle børn er glade og trives med hinanden. Vi ved også, at børnene savner hinanden når alle 5 ikke er samlet, hvilket er et klart udtryk for dit store arbejde ift. Tilknytningen til hinanden og børnene udvikling. Vi oplever, at du tager et ansvar i, at sørge for at alle 5 børns behov bliver tænkt ind i alle sammenhænge i løbet af arbejdsdag, hvilket vi også kan se hver dag.
 
De varmeste anbefalinger til dig herfra!
Keren Nasim”
 

 

Nedenstående er beskrivelser fra andre private børnepassere, som fortæller om deres oplevelser med det at have 5 børn.  Jeg har valgt at anonymisere de forskellige børnepassere / dagplejere for at undgå at at nogen skulle ønske at indgå i en diskussion med dem eller mig, da dette valg jo er individuelt og alle har forskellige erfaringer.

Disse holdninger udtrykt nedenstående matcher meget godt mine egne personlige holdninger og erfaringer

 

Privatbørnepasser i Herlev:
“Jeg har 5 børn, og jeg ELSKER  det. Har de dejligste børn og forældre, og jeg græder hver gang en familie stopper. Mine forældre synes, det er dejligt med så mange legekammerater, og vi savner dem, der holder fri og ferie. Det er jo sjældent, at alle 5 er der på en gang. Jeg ville egentlig kun have haft 3, men da den ene stoppede, blev det for sårbart. I 2 mdr gik jeg med 2 børn, hvor der ofte var fri- og sygedage, og ikke så fedt med kun et barn. Da jeg besluttede mig for kun at have 4, fik jeg henvendelse fra en familie, jeg simpelthen ikke kunne sige nej til, så jeg har kørt med 5 børn i næsten 2 år, og jeg har ikke fortrudt. Synes faktisk heller ikke, der er den store forskel på, om der er 4 eller 5. Jeg elsker mine unger, mit job og alt hvad det indebærer. Og mine børn får både lækker mad, rene bleer, lavet vildt mange kreative ting, omsorg, kærlighed, kys, kram og et “ekstra” hjem. Synes mine børn, deres forældre og jeg selv er meget heldige, og forældrene synes, det er fantastisk med 5 børn, da der altid er en legekammerat. Jeg kan kun anbefale det. Måske ikke hvis man bor på 5. sal uden elevator. Jeg bor i hus med have. De lange ture i bil tager jeg på, når jeg har max 3 børn. Ellers er det ture i nærområdet, vi benytter os af, og det er rigeligt for små børn.”

Privat børnepasser i Hadsten:

“Jeg har 5. To store på 2 år med 3 måneder mellem dem, og 3 små på 1 år med 3 måneder mellem dem.
Af de små er to af dem tvillinger og forældrene var SÅ glade for at jeg tog 5. barn ind på deres alder, så de ikke kun har hinanden på samme alder, så de også kan lære at omgåes andre børn på samme niveau.

Når de to store stopper ca. samtidig tager jeg to nye ind da jeg ikke kun vil have en lille med et år op til de store, og når den så bliver stor vil der blive et år ned til de nye der starter.

Jeg kan godt lide de passer sammen aldersmæssigt ?”

 

Billedtekst: Her er vi på vej på tur. 

Privat børnepasser i Slangerup:

“Startede med 3, så 4 og nu 5. Ville aldrig være fortsat med 5, hvis det ikke fungerede. Forældrene ved godt at det er hjertet der driver stedet her. 
Der findes nok både gode og dårlige dagplejere med 3, 4 og 5 børn. Men jeg har ikke set ret mange dagplejer holde uden at dagplejerne elskede deres job. Tværtimod går det aldrig i længden som privat, hvis man ikke formår at være en god dagplejer. Jo flere jo sjovere. Jeg elsker at have 5 børn. Altid gang i den og nogen at lege med. Tager lidt længere tid at skifte bleer og komme udenfor samt putte, men rutiner og børn der hjælper hinanden gør det hele værd. God aldersspredning kan anbefales med 5 børn. “

Jeg vil slutte med at gøre opmærksom på at rigtige mange børn har fridage, sygedage, feriedage, bedsteforældredage – så alt i alt er det sjældent, at der er 5 børn hver eneste dag. Dette giver muligheder for spontant at ændre skema og gøre andre ting, alt efter hvilke børn, der er tilstede i dagplejen den pågældende dag.

Billedtekst: Idag var vi kun 3 børn, så vi tog en tur på biblioteket og hyggede os.