Kære Drude, En lille hilsen fra os alle her efter første uge for Cana som børnehavebarn. Det er gået godt og hun har lært at være der selv i nogle timer – det er en stor tryghed og glæde for Cana (og os) at Vilfred er der og gensynsglæden er heldigvis stor. Hun spørger dog hver morgen stadig om det er i dag vi skal op til Drude og alle vennerne. Så overgangen giver mange tanker hos en lille dut og hun er så træt om eftermiddagen, det er en stor overgang til mange børn og mere hurlumhej – men også stolt af at være blevet så stor. Hun er endda begyndt at spørge efter toilettet også! Alle de mange ting hun har lært hos dig bruger hun flittigt – og vi er taknemmelige for den gode start hos dig og den ballast det har givet. Rigtig god weekend til dig og hele Alvas Have. Knus fra os alle – især fra Cana ❤️

 

 

 

 

Hos Drude føler vi hver dag at vi kan sende vores søn trygt afsted, forvisset om at han skal hygge sig, grine og lære i trygge og kærlige rammer.

Drude har i min optik dels en fantastisk ro som smitter af på børnene og en helt fantastisk lyst til at give dem en god dag. Hver dag.

Der er altid sørget for aktiviteter, som inddrager børnene og udfordrer dem på de forskellige niveauer de er på.

Nogle dage er der brug for en hyggedag (særligt om mandagen) hvor tingene foregår koncentreret på gulvet med at bygge klodser, synge sange, danse eller lege med kort som der kan kommunikeres ud fra.

Andre dage er der mere krudt på med rytmik eller cykeltur til legeplads eller i naturen, hvor der er tid til at undersøge alle de spændende ting der kan mødes på vejen- såsom en snegl, en skraldebil, en hund eller en and. Drude har ofte forberedt en kreativ aktivitet – særligt ved højtider- og det er simpelthen så skønt at få en søn hjem som pavestolt fremviser en lanterne eller et billede lavet med blade, de sammen har fundet i skoven.

Derudover får børnene hver dag den lækreste mad; sund, nærende, farverig, inspirerende og fuld af smag. Det er skønt at vide at ’tanken’ bliver fyldt med så gode råvarer og forhåbentlig giver det i sidste ende også mindre kræsne børn, når de hver dag får måltider hvor smagen kommer fra varierende og lækre råvarer.

Som forældre får vi lov at følge med på daglig basis, når Drude lægger billeder op af dagens forløb.

Hilsen

Melissa og Christian

 

Vi er en sammenbragt familie med en stor børneflok. Vores oplevelse med privat børnepasning er vores første oplevelse – udelukkende fordi det af forskellige årsager ikke har været muligt før. Som nytilflyttede til området fandt vi Alvas Have ved et held – og vi har ikke fotrudt et sekund. Eneste fortrydelse vil være at vi ikke har fundet Drude tidligere så vores andre børn kunne have nydt godt af Alvas Have også. I Alvas Have er der et nærvær og en varme vi ikke har oplevet ande steder. Der er plads til børnenes individuelle behov tilgodeses og Drude formår at gøre hver eneste dag tryg og samtidig eventyrlig for børnene. Drude tager varsomt og nænsomt de små i hånden gennem de første leveår og med et følsomt blik for børnenes behov når de kommer til nærig, udvikling og omsorg. I Alvas Have er der plads til fem børn som giver en rigtig fin indbyrdes dynamik børnene imellem og især også i brobygningen til nye små venners ankomst – og afsked med store venner der skal videre i børnehaven.

Vi oplever at den start vores datter har fået på livet i hendes første år hos Drude (og heldigvis med endnu et år tilbage) har givet en ro og en mulighed for at lade alle de mange nye indtryk, udtryk og udviklingstrin rodfæste sig på en så velbalanceret måde at vi trygt også kan sende vores pige videre når tiden til næste skridt kommer.

Vi har gennem det første år i Alvas Have oplevet dagligdagen som en forlængelse af vores hjemlige rammer og derfor har overgangene mellem Alvas Have og vores hjem både været naturligt og trygt for vores datter. Alvas Have har vores varmeste anbefalinger!

Kh. Charlotte.

—————————————————————————————————

—————————————————————————————————

Vi har valgt Drude fordi hendes hjem er det perfekte sted for Jolene, der har haft stort behov for omsorg og tæt voksenkontakt, især i indkøringsperioden.

Jolene var usædvanlig tæt tilknyttet til mig som mor fordi far ikke kunne tage noget af forældreorloven, men Drude kunne yde så meget omsorg og nærvær i et omfang der simpelthen ikke er muligt i en kommunal institution grundet manglende ressourcer. Jeg har en stor dreng på 5 der er gået i kommunal vuggestue i Københavns Kommune, så jeg kan sammenligne mine erfaringer med de to forskellige pasningsordninger.

Det nærvær og den tætte voksenkontakt Drude giver dagligt er simpelthen fantastisk. Mine oplevelser på en helt almindelig dag er følgende:

  • Aflevering: Jolene ankommer i garderoben hvor vi bliver mødt af Drude og de børn der allerede er kommet. Der er en afslappet stemning med glæde børn, og Jolene vil egentlig bare gå ind i stuen til at lege. Ingen gråd, det har vi kun haft de første 3 uger i indkøringen, og det er simpelthen så usædvanligt: jeg husker måneder med svære afleveringer med den store, i en vuggestue, hvor man skulle være heldig med at finde en ledig voksen, der lige har 2 minutter tid til at tage imod barnet (normering med 4 voksne per 12 børn holder jo ikke, inden kl. 9 er der jo kun 1-2 per stue. Plus er én af de 4 ”voksne” en 18-årig praktikant som børnene dårlig nok kender, fordi de kun er der kort tid ad gangen).
  • Dagligdag: Drude stimulerer børnene både motorisk og sprogligt ved at have en masse klatre- og tumleredskaber, en dejlig have med alderstilsvarende legeplads, og ved at synge og tale med dem konstant. Alt bliver sat ord på. Jolene begynder allerede nu at sige mange simple ord (hvilket er tidligt fordi hun opvokser tosproget), og prøver at udtrykke sig ved at peje og give svar. Der er ingen tegn på at et af børnene er udenfor denne stimulering. Den samlede voksentid som hvert barn har sammen med Drude er nok mindst tifold højere end i en vuggestue.
  • Måltiderne: Børnene sidder i børnehøjde (hele huset er indrettet i børnehøjde i de rum de opholder sig), og lærer at spise selv og være selvhjulpen. Drude har fuldstændig styr på at alle får varieret mad, og der er ro ved spisebordet. Drude dokumenterer dette ofte ved at tage billeder som vi forældre kan nyde, fordi det bare ser så hyggeligt ud.
  • Lure: Hvert barn har en barnevogn eller krybbe, og Drude har helt styr på hvem der sover hvor længe, hvor godt osv. Det er simpelthen så imponerende, den grad af detaljerede oplysninger man får om barnets måltider, søvn og dagen. Det har jeg aldrig fået i vuggestuen.
  • Ture: Drude tager tit på tur med børnene i ladcykel. Der er plads til 4 børn foran, og en bagpå i en cykelstol, så der er sørget for at alle sidder sikkert. Jeg føler at Drude har helt styr på alle 5 børn på turen uden problemer, idet hun vælger steder at være hvor hun har stort overblik over omgivelserne og som er aflukkede (for eksempel legepladser eller kolonihaver). Der er så meget overskud, og børnene hygger og har store oplevelser, det er simpelthen så skønt.
  • Når der er uro: Der er selvfølgelig altid nogle få stressende situationer i løbet af en hel dag i dagplejen, for eksempel når lige pludseligt alle børn vil utålmodigt ud i haven, eller når de næsten sammentidligt bliver træt og pylret efter frokosten. Men Drude har så meget overskud og tager et barn ad gangen mens hun italesætter for de andre hvad der kommer til at ske, og hvis tur det er som det næste. Hun har altid styr på situationen, og børnene kommer hurtigt ned igen fordi de ved hvad der kommer til at ske.
  • At være 5 børn i dagplejen:  De er alle sammen trygge og glade for Drude, og børneflokken bliver styret stille og roligt af Drude. På mange dage er de ikke 5, men også på de dage hvor alle møder op, er der bare en afslappet stemning, og jeg er helt tryg ved at aflevere min datter hos Drude, fordi jeg ved, at hun kommer til at have en tryg, dejlig, omsorgsfuld dag. Jeg har ikke haft mavepine en eneste gang efter at have afleveret Jolene hos Drude… fordi ja, jeg kan tydeligt huske at jeg med min store har haft mange mange dage hvor jeg cyklede på arbejde med tårer i øjnene fordi afleveringen havde været forfærdeligt… for så at spørge om hans dag da jeg hentede og høre ”jeg tror han har haft en god dag”. Med andre ord, at den sene vagt ikke anede noget som helst om, hvad der var sket om morgenen, og jeg ingen oplysninger fik om hvordan drengen havde klaret den svære aflevering. Denne utryghed har jeg aldrig haft med Drude, for når der så kommer en svær dag (efter sygdom eller ferie), så sender Drude en besked efter 10-15 minutter hvor hun fortæller at Jolene har det godt igen. Denne grad af ”forældreomsorg” er usadvæneligt og simpelthen så beroligende for mig som mor. Og ja, Drude kan yde denne slags omsorg for alle 5 børn og børns forældre uden problemer.

Afsluttende ville jeg lige fremhæve en gang til, at jeg som mor er fuldstændig tryg ved at aflevere mit barn hos Drude.  Hun er mere end kvalificeret til at tilbyde et udviklende og omsorgsfulde læringsmiljø for 5 børn. Hun har rigtig meget overskud og giver masser af nærvær og omsorg til hvert eneste barn. Jeg ville aldrig finde på at skifte pasning, og kommer til at være rigtig ked af det den dag Jolene fylder 3 år og skal starte i børnehave. Det er simpelthen det perfekte sted for min lille pige .

Med venlig hilsen,

Susanne Manuela Germann

—————————————————————————————————

”Vores datter var i dagpleje hos Drude i 2 år. Vi kunne ikke havde ønsket os et bedre sted til hende. Hverdagen er præget af ro og tryghed, men også rigelig med stimulans både inden for det motoriske og faglige felt. Hendes nysgerrighed blev stimuleret hele tiden, men det var med udgangspunkt i hendes behov og fremdrift.

Selvom vores datter var 3. barn og lille søster til et par meget livlige tvillinger, oplevede vi at hun (naturligvis) udvikledes i et andet tempo end de 2 store. Da vi i en periode følte en vis usikkerhed omkring hendes sprog, oplevde vi som forældre, at vi i samarbejde med og via Drude fik rigtig god vejledning og redskaber til selv at kunne hjælpe vores lille pige til at kunne udvikle sit sprog.  Dette var muligt, fordi der i dagplejen er så få børn sammenlignet med en institution og fordi Drude har en enestående forståelse for, hvad det lille barn har behov for.

Naturen, økologi og dyr er en væsentlig del af hverdagen.  Al mad er lækker og sund, og der bliver aldrig gået på kompromis med noget.  Vi kan på det varmeste anbefale at få sit barn passet hos Drude.”  

Anja Eriksson mor til Sophia

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Vores søn Oskar har haft sin gang i Alvas Have siden han var 13 måneder.

Vi føler os som forældre utrolig heldige og taknemmelige over, at Oskar havnede lige præcis i Alvas Have og dermed Drudes kompetente, kærlige og trygge hænder. At have Drude som privat børnepasser er en drøm!

Lige fra starten af er Oskar blevet mødt i øjenhøjde med kærlighed og omsorg. Overgangen fra livet hjemme hos mor og far til livet i Alvas Have var utrolig blid, og der blev til fulde taget hensyn til Oskars døgnrytme, som så senere hen uden problemer er blevet tilpasset den døgnrytme, som nu engang er passende for børnene i Alvas Have. Det er vores erfaring, at Drude, uden at gå på kompromis, har efterlevet denne blide indkøring hos alle de andre børn i Alvas Have – uanset alderstrin – også selvom det har betydet, at der i en overgang er blevet puttet børn til lur af 3-4 omgange i løbet af en dag.

Drude har en fantastisk og særlig evne samt formåen til at kunne tilrettelægge en hverdag, som altid tilgodeser det enkelte barns behov. Vi oplever, at hverdagen hos Drude er præget af tid, ro, kærlighed og tryghed. Vi oplever endvidere, at børnene bliver stimuleret relevant inden for det sproglige, motoriske og sociale felt – igen altid under hensyntagen til det enkelte barns behov, interesser og aldersmæssige udvikling. Vi oplever som forældre, at Drude har etableret et utroligt udviklende og omsorgsfuldt læringsmiljø for alle de fem børn, som går i Alvas Have. Hun tilgodeser alle basale behov og mere til. Maden er hjemmelavet og økologisk – nærende og mættende.

Vi vil også gerne nævne de fantastiske fysiske rammer, som Alvas Have byder på. Haven er et levende uderum, der efter vores mening opfylder alle krav og behov for bevægelse, læring og leg. Det samme gør sig gældende for de indvendige fysiske rammer. Drude og børnene tager også gerne på små ture i nærmiljøet under hensyntagen til børnenes alder, behov, formåen og kunnen.

Vi anser Drude som værende en god kommunikator, der er god til altid at udvise positiv kontakt til mennesker. Hun er udadvendt og god til at samarbejde.

Vi kan kun give Drude vores allervarmeste anbefalinger

Med venlig hilsen

Kathrine og Mads Kjer Elleby

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

“Jeg er mor til Amaya som er fra 2008. Da Amaya var knap 1 år startede hun i dagpleje hos drude.

Det var en stor omvæltning for en første gangs mor, at skulle aflevere sin lille øjesten til en fremmed… Fra første dag var jeg tryg ved at aflevere min lille pige. Drude stod altid klar til at tage i mod og havde altid tid til en lille snak. Ingen stress og jag.

Amaya var altid glad når jeg hentede hende. Maden var altid lækker hjemmelavet, nærende og økologisk og masser af leg i haven.  Jeg kunne ikke have ønsket mig et bedre sted at aflevere min datter.

Jeg kan kun give Drude mine aller varmeste anbefalinger.”

Rebecca Benjovitz mor til Amaya

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

At have Drude som dagplejemor var virkelig en drøm for vores datter. Isabella elskede at komme hos Drude og hun udviklede sig helt utroligt mens hun var der.

Hos Drude er der tryghed og ro og masser af mulighed for at udfolde sig både kreativt og fysisk. Dagen starter altid med et varmt smil fra Drude, og man mærker at Drude glæder sig til at se de små børn hver dag.

Haven med de hyggelige kroge og de mange dyr giver børnene masser af gode oplevelser. Og Drude bare super god til at sætte rammen for oplevelser der passer til børnene – både de vilde og de mere rolige.

Drude udviser i det hele taget et utroligt overskud. Hun er altid glad, og det smitter af på børnene. Hun har altid planlagt en udflugt eller nogle spændende aktiviteter… der sker altid noget nyt hver dag hos Drude. Fantastisk!

Maden er økologisk. Drude selv er jo en dygtig designer og engageret i bæredygtighed. Og så er hun utrolig indsigtsfuld og elsker bare børn. Det er svært at beskrive et mere perfekt sted for Isabella. Drude har alle de rigtige værdier som man ønsker at give til sit barn.

Drude tager sig også godt af os voksne. Vi fik en dagbog hvor vi kunne følge med i børnenes tid hos Drude. Og Drude er god til at sende billeder af børnene i løbet af dagen. Det er utroligt dejligt at have mulighed for at følge med på den måde.

Vi kan på det varmeste anbefale Drude som dagplejemor!

Søren højby og Maibritt Kastrup Madsen
Forældre til Isabella

—————————————————————————————————

 

—————————————————————————————————

 

Vi har siden vores datter startede i Alvas have 1. september 2017, været glade og trygge ved Alvas Have som pasningstilbud. Vores datter Ronja er et af de børn, der til tider synes det er svært, at blive afleveret. Men hos Drude oplever vi, at der bliver taget hånd om hendes afleveringstårer (når det er de dage) og at hun også bliver set og rummet, når hun er i fuldt vigør og et sludrechatol, som hun heldigvis er det meste af tiden.

Ronja var samtidig et af de børn, der lige skulle bruge et par måneder eller mere på at vende sig til at være uden mor og far. Men det stod meget hurtigt klart for os, at hun var glad for Drude og Alvas Have. Til sammenligning gik Ronja et par måneder i en kommunal vuggestue inden opstart i Alvas Have, og selvom al opstart er svær, var Ronja et langt mere harmonisk barn ved/- og efter opstarten i dagplejen. Måske fordi hun her fik den omsorg og opmærksomhed, det for hende krævede, at blive tryg.

Da Ronja har et meget veludviklet sprog, hvilket kun er blevet stimuleret af tiden i Alvas Have, får vi daglige beretninger om livet i dagplejen: Hvad hun har spist, hvem hun har leget med, hvem der var dagens “drillepind” og de andre børns yndlingsfarver, samt navnene på deres forældre. Dette ser vi som tegn på, at Ronja, så vel som de andre børn, bliver set, hørt, rummet og opfordret til at gøre det samme med hinanden. Ronja ved, hvem der er ved at lære at gå. Hun forstår, at der er én, der for tiden er lidt af en drillepind og giver tydeligt udtryk for, at hun elsker (og ja, hun bruger netop det ord) hver og én af sine rødder, som hun kalder dem.

Børn på 1,5-2 år har selvfølgelig behov for meget omsorg og hjælp, men det er vores helt klare opfattelse, at hver og én af de 5 børn i Alvas Have får netop det.

Vi oplever ikke, at 5 børn er for mange i Alvas Have. Det er tæt på sjældent, at de er fuldtallige mere end et par dage om ugen. Om de er 3 eller 5 børn sætter rammerne for dagens gøremål, og det er vores oplevelse, at både leg i haven på dagene med fuld besætning og udflugten på dagene med færre børn, er helt perfekt. Begge dele giver Ronja noget og begge dele bliver omtalt som “en dejlig dag”, når vi putter godnat om aftenen.

Man møder aldrig op til grædende børn i Alvas Have. Her er der overskud og ro. Hverdagen er delt op i overskuelige bestanddele af faste rutiner, sange og klare signaler, der gør det let for børnene at navigere. Hver dag når vi afleverer, dufter der af nylavet (økologisk og sund) mad, der er lavet i forvejen, så de afleverede børn kan få Drudes udtalte opmærksomhed. I Alvas Have bliver der lagt liv og sjæl i kvaliteten af børnenes hverdag, hvilket vi som forældre selvfølgelig sætter stor pris på.

Siden Ronja startede i Alvas Have, er hendes tiltro til voksne mennesker steget. Hun er blevet gladere for andre børn, udviser stor empati og omtanke, hvilket igen viser os, at hun lærer meget af at være sammen med de 4 andre børn, der hver er på deres egen udviklingskurve.

Derudover er hun blevet mere modig, tumler mere og bliver hver dag bedre til at klatre, rutsche og lege selvstændigt – ting hun bliver opfordret til i Alvas Haves store indendørsrum og udemiljø. Det kræver sin kvinde og hjem, at være privat børnepasser, men hos Drude føler vi os trygge, og vi nyder at se vores datter vokse og trives i et pasningstilbud, der tilbyder en blid start på institutionslivet.

Vi kan kun sende vores varmeste anbefalinger af Drude og Alvas Have. Det er et sted med højt til loftet og kærlighed og omsorg nok til (mindst) 5 børn.

Mvh. Klaus Fogh og Louise Jørgensen