Jeg er selv et meget aktivt menneske og elsker især udelivet i haven eller naturen generelt. Det smitter af på børnene, som oplever en voksen, der er i gang med aktiviteter som børnene kan deltage i. En simpel ting som at feje, kan blive en sjov lille leg, hvor man både lærer at håndtere et “instrument”, men også føler sig nyttigt eller en del af noget.

 

Som uddannet DGI dagplejer via den kommunale dagpleje i Gentofte, er jeg bevidst om at det jeg gør naturligt, rent faktisk er en del af barnets udvikling og dermed bliver det til en vigtig del af barnets læreplan. Det kræver et bevidst fokus at vi hver dag får rørt os på mange forskellige måder. Formålet med at gå en tur, feje med en kost, danse eller hoppe rundt er:

• Fremme gode bevægelsesvaner, også senere i livet.

• Fremme indlæringsevnen via bevægelse.

• Fremme den sproglige udvikling.

• Fælles fagligt fundament.

• Skabe social samhørighed.

Ny forskning viser at inaktive børn har større chance for at udvikle fedme og depression, når de bliver ældre. – Så der er flere gode grunde til, at det lille barn skal lære, at det er sjovt at bruge kroppen.

(http://www.cykelscore.dk/filarkiv/Fysisk%20aktivitet%20og%20evidens_Sundhedsstyrelsen%202006.pdf)

Alt efter barnets alder skal det derfor kunne bestemte ting, som f.eks at hoppe, slå en kolbøtte eller dreje rundt. Altsammen noget der har indflydelse på hjerne og evnen til senere i livet at kunne optage læring.

Jeg har derfor special legetøj som stimulerer netop de mange krav og behov til at kunne udfordres motorisk. Dette motoriske legetøj er udviklet i samarbejde med pædagoger og fysioterapeuter for bedre motorik til netop aldergruppen 1-3 år. Det er lavet af 100% natur materialer uden lakker, kemikalier eller andet kunstigt produkt, hvilket ikke mange dagtilbud har idag.

Se Oskar øve sig på denne lille film. Tryk på link IMG_9938

 

Når vi  triller rundt på gulvet, går en tur eller danser med balloner er det derfor ikke kun fordi, det er hyggeligt og sjovt; men også fordi der er en viden om hvordan jeg træner barnet bedst til at kunne udvikle sig motorisk på mange områder.